Верска настава - православни катихизис (изборни)

Аутор Super User. Posted in Други разред

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 25. до 29. маја 2020

 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати цртани филм: „Верујем Господе“ а затим ће у својим свескама препричати најзанимљивије детаље. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 18. до 23. маја 2020.

 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати цртани филм: „ Приче о царству Божијем“  а затим у својим свескама написати причу која им се највише свидела. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 11. до 15. маја 2020

 

Ученици другог разреда ће погледати линк:“ Икона – прозор у царство Божије“ а затим ће у својим свескама написати која је то разлика између слике и иконе и нацртати икону по свом избору.

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 4. – 8. маја 2020.

Други разред: Ученици ће погледати линк: „ Верска настава –Православни храм“ а затим ће нацртати Храм   и написати која су то три главна дела сваког Храма?! 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну седмицу од 27. – 30. априла 2020.

Други разред: Ученици ће погледати линк : „Православни храм“ а затим ће у својим свескама написати који су то најважнији делови храма? 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 21. до 24. априла 2020.

 

Ученици од првог до четвртог  разреда ће погледати линк: „ Васкрс“ ( за ученике нижих разреда основне школе) – ОПК Пожаревац. Кроз занимљив садржај ученици ће стећи нова знања о празнику. Након тога ученици ће у своје свеске нацртати најважније детаље везане за празник. 

 

13.04.2020.

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 13. – 16. априла 2020. године. 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати линк: „ Светосавско звонце и деца – Васкрсење Христово“ и послушати духовне песме: „ Људи ликујте“ и „Ускршње јутро.“ Поред тога ученици ће имати  задужење да узму активно учешће у припреми Васкрса са следећим задатком: Направиће корпице за васкршња јаја, која ће претходно обојити и украсити. Своје радове ученици ће сликати и слати путем друштвених мрежа и вибер групе.

 

Свим ученицима и њиховим породицама желим срећан и Богом благословен предстојећи празник, уз најрадоснији поздрав: Христос Васкрсе!

 

06.04.2020.

Ученици ће погледати линк: „Литургија – Трпеза Господња , други део: Даривање и причешће.“ После одгледаног линка, ученици имају задатак да у своје свеске нацртају путир и дискос. 

 

30.03.2020.

Ученици ће погледати линк  „ Литургија –Трпеза Господња, први део – Дар Богу. Из наведеног садржаја ученици би требало да схвате који је смисао свете литургије. Такође имају задатак да нацртају Цркву.

 

20.03.2020.

Обавештење за ученике који похађају предмет Православни катихизис   

 

Ученици  првог и другог разреда имају  задатак да у своје свеске нацртају и обоје све што је неопходно за славу.Такође разговарати са родитељима како су они прослављали славу,када су похађали школу?