Верска настава - православни катихизис (изборни)

Аутор Super User. Posted in Трећи разред

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 25. до 29. маја 2020

 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати цртани филм: „Верујем Господе“ а затим ће у својим свескама препричати најзанимљивије детаље. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 18. до 23. маја 2020.

 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати цртани филм: „ Приче о царству Божијем“  а затим у својим свескама написати причу која им се највише свидела. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 11. до 15. маја 2020

 

Ученици трећег разреда ће погледати линк : „ Чувамо дарове љубави Божије.“ Након тога ће у својим свескама написати који су то дарови које је њима Бог подарио и како их могу искористити да помогну другим људима?! 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 4. – 8. маја 2020.

Трећи разред: Ученици ће погледати линк: „Верска настава – Све чека на љубав човека.“ После одгледаног линка , ученици ће у свескама написати своја запажања и написати добро дело које су учинили и на тај начин пројавили љубав ка другим људима. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну седмицу од 27. – 30. априла 2020.

Трећи разред: Ученици ће послушати духовну песму : „То се Господ уселио у ме“ , са задатком  да једану строфу препишу у свеске. 

 

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 21. до 24. априла 2020.

 

 

Ученици од првог до четвртог  разреда ће погледати линк: „ Васкрс“ ( за ученике нижих разреда основне школе) – ОПК Пожаревац. Кроз занимљив садржај ученици ће стећи нова знања о празнику. Након тога ученици ће у своје свеске нацртати најважније детаље везане за празник. 

 

13.04.2020.

Обавештење за ученике који похађају Православни катихизис за наставну недељу од 13. – 16. априла 2020. године. 

Ученици од првог до четвртог разреда ће погледати линк: „ Светосавско звонце и деца – Васкрсење Христово“ и послушати духовне песме: „ Људи ликујте“ и „Ускршње јутро.“ Поред тога ученици ће имати  задужење да узму активно учешће у припреми Васкрса са следећим задатком: Направиће корпице за васкршња јаја, која ће претходно обојити и украсити. Своје радове ученици ће сликати и слати путем друштвених мрежа и вибер групе.

 

Свим ученицима и њиховим породицама желим срећан и Богом благословен предстојећи празник, уз најрадоснији поздрав: Христос Васкрсе!

 

06.04.2020.

Ученици ће погледати линк: „Човек домаћин и свештеник у свету“ а затим ће најважније детаље препричати у својим свескама. 

 

30.03.2020.

Ученици ће погледати линк Наши дарови благодарности Богу. Након тога имају задатак да у своје свеске нацртају које ми то дарове приносимо Богу на светој литургији.

 

20.03.2020.

  Обавештење за ученике који похађају предмет Православни катихизис   

Ученици трећег и четвртог разреда да погледају цртани филм „Тајна Вечера“ и да најважније детаље препричају у свесци за православни катихизис.